TTAF ELEKTRONİK MASKE DENEYİMİ AYRICALIKLARI

Telekomünikasyon, hava, uzay, savunma sanayisinde uzun yıllardır hizmet veren TTAF, TTAF Medikal'in kuruluşu ile salgın sürecinde elde ettiği tecrübelerden yola çıkarak daha sağlıklı bir dünya için araştırmaya, geliştirmeye ve üretmeye devam ediyor. Kişisel hijyen, kişisel koruyucular ve yaşam alanlarının dezenfeksiyonuna yönelik çözümler sunan TTAF Medikal, daha yaşanır bir dünya için geliştirdiği çözümlerine TTAF Elektronik Maskeyi ekleyerek pandemi ile hayatlarımızın olmazsa olmazı maske deneyimini güçlendirdi.

TTAF Elektronik Maske, yurt içi ve yurt dışında ürünün kullanıcıları ile bir araya gelebilmesi için ihtiyaç duyulan tüm test süreçlerini tamamlamış, son olarak Sağlık Bakanlığı Akreditasyon Kuruluşu'nun Covid-19 ile ilgili testlerinden de geçerek koruma düzeyini belgelemiştir. 

23 Şubat 2021 tarihinde TTAF Ankara Bölge Müdürü Bülent Işık, TTAF Medikal tarafından geliştirilip üretilen Yerli ve Milli Elektronik Maske'nin kullanımı, avantajları ve ayrıcalıkları hakkında merak edilenleri Anadolu Ajansı ile paylaştı.

KONFORLU MASKE DENEYİMİ VE TEK ŞARJ İLE 6 SAAT KULLANIM

Anadolu Ajansı ile gerçekleştirilen röportajda Bülent Işık, maskenin USB kabloyla 1 saatlik şarj sonucu 6 saat kullanılabildiği bilgisini verdi, şu açıklamaları yaptı:

"Elektronik Maske, silikon yapısı, ana gövdesi ve kapak tasarımı ile beraber kombin bir üründür. Ürünün en üst tarafında mıknatıslı bir kapak yapısı mevcut. Kapağın altında filtre bulunuyor. Filtre kısmı değiştirilebiliyor. Filtrenin arka kısmında ise fan alanı yer alıyor. 1 saatlik şarj ile Elektronik Maske'yi 6 saat boyunca kullanabilirsiniz."

ELEKTRONİK MASKE DENEYİMİ

"Elektronik maske çalışma yapısı ise; öncelikle filtreden havayı alır, 4 katmanlı bir yapıdan geçirerek iç yüzeydeki hava akışkanlığını sağlar. Kullanıcı maskeyi yüzüne taktığında havayı teneffüs eder, kirli havayı ise içerisindeki tek yönlü kanallar ile dışarı atar. Bu sayede sağlıklı ve konforlu ver nefes alımı gerçekleşir."

"Maske çalıştığında, havayı alıp 4 katmanlı filtreden geçirerek iç yüzeydeki hava akışkanlığını sağlıyor. Kullanıcı maskeyi taktığında temiz havayı teneffüs ediyor, kirli hava ise tek yönlü valflerle dışarı atılıyor. Yüze temas eden silikon yapı, antibakteriyel, gıda destekli, alerji yapmayan özellikte. Bunlar kolayca değiştirilip dezenfekte edilebiliyor."

ELEKTRONİK MASKE KULLANIM ALANLARI

Elektronik Maske'nin kullanım alanları ile ilgili Bülent Işık: "Bu ürünü yalnızca pandemi süreci özelinde bir cihaz olarak düşünmemek gerekiyor. Elktronik Maske'yi iş sağlığı ve güvenliği tarafında fabrikalarda, maden ocaklarında, sağlık merkezlerinde ve benzeri kurumlarda kullanmak çalışan deneyiminin güçlenmesini sağlayacaktır. Yine günlük aktivitelerde sağlıklı nefes alımı deneyimi için vatandaşında kullanabilmesi için uygundur."

İHRACAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Işık, elektronik maske kullanımıyla akciğerin mevcut maske kullanımındaki yükünün azaldığını ifade ederek, "Öte yandan bir maskenin koruyuculuğu şu anda yüzde 40, çift maske kullandığınızda yüzde 80'e çıkabiliyorsunuz. Elektronik maskeyle yüzde 99,95'lik bir oran yakalamış oluyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Bir yüz maskesinin 2-3 saatte bir değiştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Işık, aynı zamanda çift kullanımın maske ihtiyacını artırdığını ve özellikle astım hastaları, solunum yetersizliği çekenler için bunun çok daha sıkıntılı olduğunu belirtti. Işık, elektronik maskedeki 4 katmanlı değiştirilebilir filtrenin ortalama 15 gün kullanılabildiğini, ilk seferde 2 aylık ihtiyacı karşılayacak 4 filtrenin kullanıcıya sunulduğunu bildirdi.

ABD ve Çin'de benzer ürünler olduğuna işaret eden Işık, "Sahip olma maliyetine baktığınızda Türkiye'deki üretici olarak hepsinin önüne geçiyoruz ve kutu içine koyduğumuz aksesuarlarla da çok daha farklı bir hale geldi. TTAF olarak farklı konularda zaten ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu konuda yurt dışından da çok fazla talep almaya başladık, bilhassa Almanya'dan talep alıyoruz. Diğer ülkelerde bunu yakından takip ediyor. İhracat için de gerekli çalışmaları başlattık." dedi.

Elektronik maskenin halihazırda erişilebilir olduğunu ifade eden Işık, "Elektronik maske her yerde olacak. Online alışveriş alanlarında, medikal firmalarında, eczanelerde göreceğiz. Vatandaşlarımız istedikleri noktalardan ulaşabilecekler." dedi.


TTAF Elektronik Maske'nin geliştirilmesi ve üretimi süreci boyunca yanımızda yer alan tüm iş ortaklarımıza, TTAF İstanbul ve Ankara müdürlükleri çalışanlarına, TTAF ArGe birimi ekiplerine, TTAF üretim birimlerine ve ropörtaj için Anadolu Ajansı'na teşekkür ederiz.

TTAF Elektronik Maske'ni teknik özelliklerini incelemek, maske hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz.